ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΣΚΗΣΗΖΩΗ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΑΒΗΤΗ

Ξεχείλισε από ποδηλάτες η νέα παραλία Θεσσαλονίκης κάνοντας «Ποδήλατο για το Διαβήτη»

Πάνω από 400 ποδηλάτες συμμετείχαν στην ποδηλατοδρομία με σύνθημα «Ποδήλατο για το Διαβήτη» που διοργανώθηκε από τη Διαβητολογική Εταιρεία Βόρειας Ελλάδας στις 20 Νοεμβρίου στην παραλία Θεσσαλονίκης, με αφορμή τα 30 χρόνια από την ίδρυσή της.

Ορθοπεταλιές με ενθουσιασμό, μικροί και μεγάλοι, σύλλογοι διαβητικών, ποδηλατικοί σύλλογοι και το ευρύ κοινό έστειλαν από τη Θεσσαλονίκη ένα ηχηρό μήνυμα ότι η άσκηση είναι σημαντικό όπλο για το Σακχαρώδη Διαβήτη. Πολλοί είναι οι ποδηλατικοί σύλλογοι σε όλη την Ελλάδα που διοργάνωσαν μία διαδρομή αφιερωμένη στο διαβήτη την ίδια μέρα.

Στην ποδηλατοδρομία συμμετείχαν ο Αλέξανδρος Χριστοδούλου, διαβητικός Τριαθλητής τύπου 1, ο Γιάννης Ταμουρίδης, ασημένιος και χάλκινος παγκόσμιος πρωταθλητής πίστας, ο Νικόλαος Λαμπρούλης, δρομέας με διαβήτη τύπου 1 και ο Κλεάνθης Μπάρκας 4ος Ολυμπιονίκης Σίδνεϋ.

«Η άσκηση είναι ένας σημαντικός παράγοντας όχι μόνο για τη ρύθμιση του διαβήτη και την επίτευξη καλύτερη γλυκαιμικού στόχου, αλλά και για την πρόληψη του διαβήτη», δήλωσε ο Πρόεδρος της ΔΕΒΕ κ. Τριαντάφυλλος Διδάγγελος.

Προηγήθηκε στο ξενοδοχείο Makedonia Palace ενημερωτική Ημερίδα από τη ΔΕΒΕ για άτομα με Σακχαρώδη Διαβήτη, στην οποία μίλησαν οι αθλητές με Σακχαρώδη Διαβήτη και μοιράστηκαν την εμπειρία τους, ενώ εξειδικευμένοι ιατροί ενημέρωσαν το κοινό.

Η ποδηλατοδρομία διοργανώθηκε στο πλαίσιο του του 30ου Επετειακού Πανελληνίου Συνεδρίου της Διαβητολογικής Εταιρείας Βόρειας Ελλάδας διάρκειας 4 ημερών με πάνω από 1.900 συμμετοχές, 16-20 Νοεμβρίου στη Θεσσαλονίκη, με ιδιαίτερα υψηλού επιπέδου επιστημονικό πρόγραμμα και καλεσμένους διεθνώς διακεκριμένους καθηγητές από όλο τον κόσμο.

Την Τελετή Έναρξης παρακολούθησαν 1.400 άτομα στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης η οποία συγκίνησε το κοινό με τις ιστορικές αναφορές στην ιστορία της ΔΕΒΕ και τις μουσικές δημιουργίες της Ευανθίας Ρεμπούτσικα, τις μελωδικές φωνές και νότες της νεανικής ορχήστρας και χορωδίας των Εκπαιδευτηρίων Ε. Μαντουλίδη, σε συνεργασία με τη Χορωδία «Μελισσάνθη»  του Δήμου Αλεξάνδρειας, την Ορχήστρα «Con Fuoco» του Δημοτικού Ωδείου Θέρμης και των σολίστ Έλσα Μουρατίδου, Ηλία Κατσόγιαννη.

Η ΔΕΒΕ φέτος μετονομάζεται σε Ελληνική Εταιρεία Μελέτης & Εκπαίδευσης για το Σακχαρώδη Διαβήτη (ΕΛ.Ε.ΜΕ.Δ.)

Μοιραστείτε το: