ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΙΑΤΡΙΚΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑ - ΗΜΕΡΙΔΕΣΝΕΑ

ΕΔΕ: Ξεκινά αύριο το 16ο Πανελλήνιο Διαβητολογικό Συνέδριο

Ξεκινά αύριο, 14 Μαρτίου 2018, και θα διαρκέσει μέχρι και τις 17 Μαρτίου 2018, στο Ξενοδοχείο Hilton της Αθήνας, το 16ο Πανελλήνιο Διαβητολογικό Συνέδριο της Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρείας (ΕΔΕ). 

Ακολουθεί το Δελτίο Τύπου:

«Ο Σακχαρώδης Διαβήτης εξακολουθεί να αποτελεί τη μάστιγα της εποχής μας. Εκτιμάται ότι στα επόμενα 15 χρόνια ο αριθμός των ατόμων με διαβήτη θα υπερβεί παγκοσμίως τα 500 εκατομμύρια. Στην αύξηση αυτή έχει συμβάλει σημαντικά ο σύγχρονος τρόπος ζωής με την παχυσαρκία, την έλλειψη άσκησης και το stress.

Είναι πλέον σαφές ότι ο σακχαρώδης διαβήτης είναι πολύπλοκο συστηματικό νόσημα και δεν αφορά μόνο τη διαταραχή του μεταβολισμού της γλυκόζης αλλά όλες ανεξαιρέτως τις παραμέτρους του κυτταρικού μεταβολισμού. Στην πορεία εξέλιξης της νόσου δημιουργούνται συνοσηρότητες από όλα τα συστήματα (καρδιαγγειακό, νευρικό, πεπτικό, νεφρούς, δέρμα, ακόμα και από την ψυχική σφαίρα) ως αποτέλεσμα της χρόνιας υπεργλυκαιμίας-δυσλιπιδαιμίας και των χρόνιων επιπλοκών, γεγονός το οποίο καθιστά επιβεβλημένη την άριστη μεταβολική ρύθμιση. Στην επίτευξη αυτού του στόχου έχει συμβάλει αποφασιστικά η κυκλοφορία πρωτοπόρων φαρμάκων (βασικές ινσουλίνες, αναστολείς DPP4, αναστολείς SGLT2, ανάλογα GLP1), οι συνδυασμοί των οποίων προσφέρουν ευελιξία και αποτελεσματικότητα στις θεραπευτικές επιλογές.

Απ’ την άλλη μεριά, η έκρηξη στον τομέα της τεχνολογίας τα τελευταία χρόνια και η εφαρμογή της στο πεδίο του σακχαρώδους διαβήτη (αντλίες ινσουλίνης νέας γενιάς, τεχνητό πάγκρεας, σύγχρονες συσκευές αυτομέτρησης της γλυκόζης στο αίμα, συσκευές συνεχούς καταγραφής) έχει αυξήσει τις δυνατότητες εντατικοποίησης της ρύθμισης.

Το φετινό μας Πανελλήνιο Συνέδριο συνδυάζει αρμονικά τα νεότερα επιστημονικά δεδομένα με την κλινική πρακτική σε μια προσπάθεια να καλυφθεί όλο το φάσμα της παθοφυσιολογίας, της πρόληψης, της θεραπείας και της παρακολούθησης του σακχαρώδους διαβήτη και των επιπλοκών του. Την υλοποίηση αυτού του στόχου θα αναλάβουν έγκριτοι Έλληνες και ξένοι ομιλητές ενώ θα δοθεί, όπως πάντα, η ευκαιρία και η δυνατότητα σε συναδέλφους να παρουσιάσουν δείγματα της τρέχουσας ερευνητικής τους προσπάθειας.

Η Ελληνική Διαβητολογική Εταιρεία επί 42 χρόνια υπηρετεί με συνέπεια όλες τις διαχρονικές επιστημονικές αξίες, ήτοι γνώση, εμπειρία, έρευνα, εκπαίδευση, γεγονός το οποίο την κατατάσσει (ιστορικά πλέον) σε σημαντικότατο θεσμικό παράγοντα της ιατρικής κοινότητας, και ειδικότερα της διαβητολογίας στη χώρα μας.

Με αυτό τον οραματισμό σας προσκαλούμε στην Αθήνα 14-17 Μαρτίου 2018 στο 16ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρείας το οποίο απευθύνεται σε συναδέλφους αλλά και φοιτητές από όλο το φάσμα των επιστημών υγείας. Θα αποτελέσει για εμάς ιδιαίτερη τιμή και χαρά η παρουσία και ενεργός συμμετοχή σας ώστε να μοιραστούμε μαζί σας τη σύγχρονη διεθνή γνώση σε αυτό το ιδιαίτερα πολύπλοκο νόσημα».

Δείτε το τελικό επιστημονικό πρόγραμμα του συνεδρίου ΕΔΩ

Μοιραστείτε το: