ΘΕΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣΝΕΑ

Υπουργείο Υγείας: Από αρχές του 2022 δωρεάν διαγνωστικές εξετάσεις για όλους – Ποιες παθήσεις αφορούν

Δωρεάν διαγνωστικές εξετάσεις θα μπορούν να κάνουν από τις αρχές του 2022 όλοι οι πολίτες ανάλογα με την ηλικιακή ομάδα στην οποία ανήκουν. Πρόκειται για προληπτικές διαγνωστικές εξετάσεις για το σύνολο του ελληνικού πληθυσμού που προετοιμάζονται από το υπουργείο Υγείας.

Πρόκειται για διαγνωστικές εξετάσεις που αφορούν στον καρκίνο του μαστού, τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας, τον καρκίνο του προστάτη ενώ είναι πιθανό στο πρώτο κομμάτι του σχεδίου να ενταχθούν και προληπτικές εξετάσεις για τον καρκίνο του πνεύμονα.

Το σχετικό πρόγραμμα διαγνωστικών εξετάσεων συζητήθηκε λεπτομερώς – σύμφωνα με πληροφορίες του HealthReport.gr – και στην πρώτη συνεδρίαση της νέας Επιτροπής Τσιόδρα για τη δημόσια υγεία.

Πώς θα προγραμματισθούν
Η διενέργεια των δωρεάν προληπτικών εξετάσεων θα γίνει σε δημόσιες μονάδες υγείας. Οι πολίτες θα ενημερωθούν μέσα από τα ψηφιακά συστήματα του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και της ΗΔΙΚΑ ποιες εξετάσεις θα μπορούν να κάνουν δωρεάν.

Άλλωστε ο σχεδιασμός περιλαμβάνει στοχευμένες εξετάσεις σε κάθε πολίτη ανάλογα με την ηλικιακή ομάδα στην οποία ανήκει. Στο πλαίσιο αυτό θα αξιοποιηθούν τα στοιχεία και τα δεδομένα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης.

Οι δωρεάν προληπτικές εξετάσεις θα ξεκινήσουν να γίνονται από τις αρχές του νέους έτους.
Οι πολίτες πάντως σύμφωνα με το σχέδιο του υπουργείου Υγείας θα λαμβάνουν ένα sms στο οποίο θα αναφέρεται ποια εξέταση δικαιούνται δωρεάν με βάση την ηλικία.

Διαβάστε περισσότερα στο : www.healthreport.gr

Μοιραστείτε το: