ΔΙΑΒΗΤΗΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΝΕΑ

Ζουράρις: «Η αλλαγή φύλου είναι καθαρά ιατρικό θέμα, όπως ο Παιδικός Διαβήτης»

«Ιατρικό θέμα» υποστηρίζει ο υφυπουργός Παιδείας ότι είναι η δυνατότητα αλλαγής φύλου από την ηλικία των 15 ετών, παραλληλίζοντας την με τον Παιδικό Διαβήτη.

«Διαταραχή σαν παιδική ασθένεια όπως ο Παιδικός Διαβήτης» χαρακτήρισε ο υφυπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Ζουράρις την επιθυμία αλλαγής φύλου παιδιών και εφήβων που πλέον μπορεί να γίνει από την ηλικία των 15 ετών, όπως προβλέπει νομοσχέδιο που υπερψηφίστηκε σε επιτροπή της Βουλής.

Οι δηλώσεις του Κωνσταντίνου Ζουράρη και ο παραλληλισμός του με τον Διαβήτη

«Είναι διαταραχή του οργανισμού και εμφανίζει μετά φαινόμενα στην ανάπτυξη του ανθρώπου και αυτό πρέπει να ρυθμιστεί γιατί είναι καθαρά ιατρικό θέμα» είπε χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του στο RealFM, ενώ, αφού υπενθύμισε ότι ο πατέρας του υπήρξε ο ιδρυτής της Σεξολογίας και της Ενδοκρινολόγος, συμπλήρωσε: «Διάβασα όλα τα σχετικά με τις τελευταίες έρευνες της Βιογενετικής και της Ενδοκρινολογίας. Σε μερικούς ανθρώπους εμφανίζεται, από αυτά τα 4 δισ. γράμματα που έχουν τα χρωμοσώματά μας και το γονίδιό μας, αλλαγή των αριθμών μεταξύ τους, και επομένως, ήδη από τη βρεφική ηλικία, πολύ σπάνιο βέβαια, ορισμένοι άνθρωποι εμφανίζουν αλλαγή αυτής της τάξεως των γραμμάτων, και αυτό είναι διαταραχή όπως μία παιδική αρρώστια. Εξ’ ου και βλέπετε ότι για τους μη ενήλικες, δηλαδή τα παιδιά κάτω των 17 ετών, πρέπει να υπάρξει γνωμάτευση ιατρική και μάλιστα σε ειδικό νοσοκομείο. Είναι διαταραχές αυτές. Εμφανίζουν ενδοκρινολογικές διαταραχές και είναι αμιγώς ιατρικό θέμα».

Στο σχόλιο των δημοσιογράφων ότι θα τον κατηγορήσουν γιατί χαρακτηρίζει το θέμα αυτό «αρρώστια» ο κ. Ζουράρις απάντησε: «Δεν λέω εγώ ότι είναι αρρώστια, το λέει η Ιατρική, το λέει η Βιογενετική», ενώ, όσον αφορά την εν γένει στάση του για το συγκεκριμένο νομοσχέδιο ο υφυπουργός Παιδείας συμπλήρωσε: «Βεβαίως πρέπει να γίνει (σ.σ. η ρύθμιση), προφανώς θα το ψηφίσω».

 

Μοιραστείτε το: