FEATUREDΔΙΑΤΡΟΦΗΣΥΝΤΑΓΕΣ

Αφράτα Πασχαλινά Κουλουράκια χωρίς ζάχαρη

Μαλακά και αφράτα Πασχαλινά Κουλουράκια χωρίς ίχνος ζάχαρης, που μπορούν να γίνουν και χωρίς γαλακτοκομικά προϊόντα (γάλα). Ιδανικά για να συνοδεύσουν το πρωινό ή τον καφέ σας αλλά και μόνα τους σαν σνακ.

Υλικά για 50 κουλουράκια

  • 2 αυγά (σπασμένα ζυγίζουν περ. 100γρ. )
  • 300 γρ. μέλι
  • σποράκια ή εκχύλισμα βανίλιας
  • ξύσμα 2 μανταρινιών (ή ενός πορτοκαλιού)
  • 50 γρ. χυμός μανταρίνι (ή πορτοκάλι)
  • 50 γρ. γάλα (ζωικό ή καρύδας ή μπορείτε αντί για γάλα να βάλετε μόνο 100 γρ. χυμό)
  • 150 γρ. φρέσκο βούτυρο (ή λάδι καρύδας, προτιμήστε άοσμο)
  • 670 γρ. περίπου φαρίνα + λίγα γραμμάρια για το πλάσιμο
  • 1 αυγό για το αυγούλωμα
  • 2 τσιμπιές αλάτι
  • στη μύτη από ένα κουταλάκι του γλυκού σόδα

Εκτέλεση

Χτυπάτε στο μίξερ με το φτερό (Κ) το μέλι με το βούτυρο (ή λάδι καρύδας) να ασπρίσει. Προσθέτετε τα αυγά, το χυμό, το γάλα (ή μόνο χυμό, ό,τι έχετε επιλέξει), τη βανίλια, το ξύσμα, το αλάτι και τη σόδα και συνεχίζετε το χτύπημα για λίγο. Σταματάτε το χτύπημα, βάζετε το γάντζο (ή σε απλό μίξερ τα γαντζάκια) και προσθέτετε το αλεύρι. Όταν πιάσετε τη ζύμη θα δείτε ότι κολλάει λιγάκι, είναι φυσιολογικό λόγω του μελιού. Αφήστε τη ζύμη να ξεκουραστεί κανά 10λεπτο και με αλευρωμένα χέρια πλάθετε τα κουλουράκια σας (πάντα να τα αλευρώνετε για να μη κολλάνε). Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 175oC, αντιστάσεις, μεσαία θέση σχάρας (πάντα σε λαδόκολλα) για 20-22 λεπτά το πολύ (μέχρι να πάρουν ξανθό χρώμα).

Διατηρούνται καιρό σε καλά κλεισμένο τάπερ και είναι σχετικά μαλακά και αφράτα (όχι τραγανά λόγω μελιού). Την ώρα που ξεφουρνίζονται είναι απ΄ έξω τραγανά και μέσα μαλακά, την επόμενη μέρα είναι μαλακά (το μέλι κρατάει υγρασία).

Από το mamangelic.com

Μοιραστείτε το: