ΔΙΑΤΡΟΦΗΣΥΝΤΑΓΕΣ

Συνταγή: Δροσερή σαλάτα με σολομό και εσπεριδοειδή

Oι σαλάτες είναι ότι καλύτερο για να μας χορτάσουν χωρίς να μας βαρύνουν. Δοκιμάστε αυτή τη συνταγή με σολομό που είναι ότι πρέπει για ένα ελαφρύ γεύμα.

 

Για  4  μερίδες

Εδώ οι υδατάνθρακες προέρχονται από το ψημένο ψωμάκι (20γρ το άτομο) και από τα πορτοκάλια (4γρ το άτομο). Προσαρμόστε ανάλογα με τις ανάγκες σας.

 

ΥΛΙΚΑ

  • 4 μεγάλες φέτες καπνιστό σολομό
  • 2 πορτοκάλια, υπολογίστε 200 γρ ψίχα πορτοκαλιού ήτοι 16 γρ υδατάνθρακες
  • 24 ντοματίνια
  • 1 μικρό κρεμμύδι
  • πράσινη σαλάτα (ποικιλία)
  • 160 γρ ψωμί ολικής (100 γρ ψωμί αντιστοιχεί σε 50 γρ υδατάνθρακες)
  • λίγο άνηθο
  • βαλσάμικο με πορτοκάλι
  • ελαιόλαδο

 

 

ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

  1. Κόβουμε το ψωμί σε λωρίδες, το πασπαλίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και άνηθο. Σε ένα ταψάκι τοποθετούμε μία λαδόκολλα και ψήνουμε στο φούρνο για λίγα λεπτά, ώστε τα ψωμάκια να αποκτήσουν χρυσό χρώμα.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τη πράσινη σαλάτα, από πάνω τα ψημένα ψωμάκια, το σολομό κομμένο σε λωρίδες, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, τα ντοματίνια και την ψίχα πορτοκαλιού, λίγο ελαιόλαδο και βαλσάμικο και η σαλάτα σας είναι έτοιμη για απόλαυση!

 

Πηγή: recettepourdiabetique.com

 

 

Μοιραστείτε το: