ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΝΕΑ

Διαδικτυακή Ημερίδα για τον Καρκίνο του Πνεύμονα

Ο Νοέμβριος αφιερωμένος στον καρκίνο του πνεύμονα. 

Πραγματοποιείται το Σάββατο 6 Νοεμβρίου η 15η διαδικτυακή Ημερίδα «Βήματα Ασθενών» του iatronet.gr. Η ημερίδα έχει ως θέμα  τον Πνευμονολογικό Καρκίνο και θα διεξαχθεί υπό την αιγίδα του Συλλόγου FairLife LCC – Φροντίδα και Πρόληψη για τον Καρκίνο του Πνεύμονα.

Στόχος της ημερίδας είναι η εκπαίδευση και ενημέρωση των ασθενών και των φροντιστών τους για τις σύγχρονες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι ασθενείς με πνευμονολογικό καρκίνο και παράλληλα η ενίσχυση του ρόλου των Συλλόγων Ασθενών στη μετά την πανδημία εποχή.

Ο καρκίνος του πνεύμονα αποτελεί στατιστικά σημαντική αιτία θανάτου σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο. Πάραυτα αν προληφθεί έγκαιρα, το προσδόκιμο όριο ζωής είναι υψηλό.

Προσκεκλημένοι στην ημερίδα του iatronet.gr θα είναι γιατροί που ειδικεύονται στην αντιμετώπιση και την υποστηρικτική φροντίδα των ασθενών με καρκίνο του πνεύμονα οι οποίοι θα δώσουν σημαντικές πληροφορίες και θα παρουσιάσουν διεξοδικά όλες τις σύγχρονες επιστημονικές εξελίξεις που αφορούν την διαχείριση και αντιμετώπιση της συγκεκριμένης νόσου.

Στην ημερίδα θα γίνει επίσης αναφορά στην ψυχολογική υποστήριξη των ασθενών με καρκίνο του πνεύμονα και παράλληλα θα δοθούν πληροφορίες για την μεγάλη σημασία των κλινικών μελετών.

Tέλος θα παρουσιαστεί η δράση και οι καλές πρακτικές του συλλόγου FairLife LCC – Φροντίδα και Πρόληψη για τον Καρκίνο του Πνεύμονα.

Η συμμετοχή στην ημερίδα είναι δωρεάν. Πρόγραμμα και παρακολούθηση της ημερίδας Εδώ

Με το πέρας της ημερίδας θα δοθούν πιστοποιητικά παρακολούθησης.

Χορηγός της ημερίδας είναι η Bristol Myers Squibb και υποστηρικτής η MSD.

Το diabeteslife.gr σας ενημερώνει για όλα τα θέματα υγείας. Η ενημέρωση και η γνώση αποτελούν το θεμέλιο λίθο για την πρόληψη την υγεία και την μακροζωϊα.

Μοιραστείτε το: